Laman Xtive Utusan Malaysia - Artikel: Borhan Abu Samah

Masuk
Nama

Kata LaluanAnda bukan ahli xtive?
Klik disini untuk mendaftar.

Terlupa kata laluan?
Minta semula DISINI.
Muka Hadapan


Artikel: Borhan Abu Samah
10 fakta menarik mengenai Bubba Watson
Biasanya barangan paling mahal yang dibawa seseorang pemain golf adalah driver, tetapi bagi Bubba beliau mempunyai citarasa yang menarik kerana memakai aksesori yang mahal di pergelangan tangan kirinya iaitu seutas jam yang direka secara ekslusif oleh Richard Mille. Mille hanya membuat 38 utas jam berkenaan dan ia dinamakan "RM 038". Dengan harga setinggi AS$525,000 (RM1.6 juta) anda mungkin perlu menjadi seorang juara untuk memilikinya.


Bila pro pun tidak profesional
Lebih memburukkan lagi keadaan apabila pemain profesional mula beralih arah ke kejohanan amatur semata-mata untuk membuat duit mudah. Baru-baru ini ketika saya menyertai kejohanan amatur anjuran sebuah syarikat hartanah tersohor di negara, fenomena itu berlaku dan ia bukan pertama kali dan pemain profesional itu dikesan sebanyak dua kali menyertai kejohanan amatur.


Padang lengang, pemain golf raikan pesta demokrasi
Apa yang diharapkan pilihan raya dianggap sebagai satu pesta demokrasi dan semua rakyat melaksanakan tanggungjawab mereka memilih kerajaan dengan penuh tertib dan bukan menjadikannya sebagai `democrazy’ iaitu pilihan raya yang tidak sihat dengan menggunakan pelbagai taktik kotor sehingga mengancam keselamatan awam.


Pemain golf kita layu di arena antarabangsa
Jika kerajaan sanggup membelanjakan dana yang besar untuk menyediakan sekolah sukan semata-mata melatih pemain bola sepak, apa salahnya usaha yang sama turut diperluaskan lagi ke sukan golf yang telah diterima sebagai salah satu acara di temasya Olimpik.


Saingan Golf CIMB Classic semakin sengit
“Lapangan semakin panas dengan kehadiran pemain terbaik dunia buat pertama kalinya. Walaupun ia masih awal, tetapi ia menunjukkan bahawa kualiti kejohanan telah menarik para pemain terbaik dunia,"


Tiger Woods jadi tumpuan kerana perbuatan terlarang
Tiger memutuskan untuk tidak menjatuhkan bola di kawasan disediakan kerana kawasan berkenaan berair dan berlumpur.Tiger Woods juara Players
Pertembungan Woods dan Garcia menjadi panas apabila Garcia meluahkan rasa kecewa kerana permainannya terganggu apabila peminat Woods bersorak ketika dia mahu melakukan pukulan. Garcia mendakwa oleh kerana kedudukan yang terlalu hampir iaitu kira-kira 50 ela, permainannya telah terganggu.


Tiger Woods terus dominasi sukan golf
Tidak kisahlah jika Tiger Woods dapat  mengejar rekod Jack Nicklaus dalam memenangi kejohanan major, kerana beliau kini telah menjadi bintang sukan paling unggul di planet ini.


Tuah si kedi Jambul
ENAM hari di padang golf The Mines membuat liputan Jelajah PGA CIMB Classic 2012 membawa pelbagai kenangan manis dan pahit bukan saja kepada para pemain serta penggemar sukan golf, tetapi juga kepada para petugas kejohanan dan petugas media.


`Sorry darling abang nak main golf'
Pemain golf dari India yang menduduki rangking ke-85 dunia itu baru sahaja tiba di Madagascar dua hari apabila dia diberitahu telah dipilih untuk bertanding kejohanan berprestij itu yang berlangsung dari 17 hingga 20 Julai ini.
Waktu Solat
Iklan @ Utusan
Bancian Terkini
-
Percubaan
1
2
3


Lihat Keputusan
Iklan @ Utusan
Iklan @ Utusan
Facebook
Utusan Online on Facebook